Pepelrock kiest voor sfeervollere editie (video)

Pepelrock komt er weer aan. Het metal en rockfestival in Molenbeersel is inmiddels van vaste waarde. Op de Truyenstraat zal er zaterdag 21 april een vol programma plaatsvinden. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor een professionelere aanpak, met banners maar ook met een grotere tent.

“Dit doen we niet om meteen meer bezoekers te kunnen plaatsen, maar om een mooiere aankleding te kunnen organiseren”, zo reageert Geert Baens, een van de organisatoren.
Pepelrock zal dit jaar voor de 18de maal plaatsvinden in Molenbeersel. “We hebben ook dit jaar weer magnifieke bands weten te strikken voor ons festival”, vervolgt Baens.

Speciale aandacht gaat er naar de veiligheid. Er is een veiligheidsplan en vele vrijwilligers zijn hiermee in de weer. “Met de grotere tent kunnen we ook de veiligheid garanderen, vooral bij eventuele calamiteiten zoals brand, stroomuitval, eventuele onenigheden tussen de bezoekers”, aldus Wilfried Hoeven van de organisatie. “Wij hebben ook alle drie de nooduitgangen voorzien van oplaadbare noodverlichtingen en boven in de tent is een permanente verlichting aanwezig. In het midden van de tent, bij de PA, staat een grote brandblusser van 9L, bij de kassa, de drankgelegenheid en achter het podium staat een kleinere van 3L voor een beginnend brandje. Bij de kassa en de drankgelegenheid staan EHBO koffers”, zo vervolgt hij.

Om het aantal bezoekers op een veilig maximum te houden, is de organisatie dit jaar gestart met een professioneel ticketsysteem met barcodes zodat ze heel eenvoudig de aanwezigen kunnen tellen.

Voorverkoopadressen voor tickets en meer informatie over de optredens, kun je terugvinden op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here