Inwoners van Molenbeersel presenteren hun eigen dorpswandeling (video en foto’s)

Het project ‘Ontdek je dorp’ kent in de gemeente Kinrooi een drieluik. In zowel Geistingen als Molenbeersel en Kinrooi is dit project, waarbij inwoners een unieke wandeling door hun eigen dorp maken met hulp van het Innovatiesteunpunt, van start gegaan. Vorige week werd de wandeling in Geistingen afgetrapt, zondag 18 maart was het de beurt aan Molenbeersel.

Ondanks de kou waren vele belangstellenden naar Slichtenhof gekomen waar eerst een bankje werd onthuld. “De route is uitgestippeld door vele inwoners die een actief steentje hebben bijgedragen”, zo vertelt Jessie van Tricht van het Innovatiesteunpunt, die het proces in alle kernen van de gemeente Kinrooi heeft begeleid.

“Het is burgerparticipatie die laat zien dat de mensen samen als één geheel zaken voor de eigen gemeenschap oppakken”, zo vult burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi aan.

De wandeling in Molenbeersel laat vele mooie plekjes zien en is in totaal 8 kilometer lang. De route is via de VVV en lokale handelaars te verkrijgen. “We werken aan een mobiele versie voor tablets en smartphones waar mensen naast de routes nog verdere informatie over bepaalde zaken kunnen opvragen”, zo legt Mathieu Smeets van het Landelijk Gilde Molenbeersel uit.

De derde wandeling die binnen dit project in de gemeente Kinrooi is gerealiseerd, zal komende zondag vanaf 13.30 uur starten aan het Dorpsplein in Kinrooi. Ook hier zijn alle belangstellenden van harte welkom.

Het project ‘Ontdek het dorp’ werd goed gekeurd binnen het Leadergebied Kempen en Maasland en binnen het Leadergebied Haspengouw. Het project zal gedurende 2.5 jaar in 14 dorpen, gespreid over deze Leadergebieden, een dorpsroute ontwikkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here