Meer overlast in Weert door verwarde personen en ruzies

politie bureau weert

Weert laat al een reeks van jaren dalende criminaliteitscijfers en stijgende overlastcijfers zien. Waar het aantal inbraken en diefstallen de afgelopen 4 jaar bijna jaarlijks daalt, blijkt het aantal overlastmeldingen echter van jaar tot jaar toe te nemen. Vooral de overlast door verwarde personen en door ruzies is de afgelopen 4 jaar sterk gestegen.

In 2013 moest de politie in Weert 122 keer in actie komen vanwege een melding over een verward persoon. Vorig jaar kwamen er bij de politie 300 meldingen van verwarde personen binnen waarop gereageerd moest worden. Ook het aantal burenruzies waarbij de politie ter plaatse de zaak moest komen sussen, steeg van 59 in 2013 naar 115 vorig jaar.

Door jongeren veroorzaakte overlast nam in geringe mate toe; van 105 meldingen in 2013 tot 126 incidenten in 2017. De overlastmeldingen als gevolg van overmatige alcoholgebruik of drugs daalden van 195 meldingen in 2013 naar 134 vorig jaar. Incidenten met huiselijk geweld namen af van 70 gevallen in 2013 tot 54 in 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here