Hoger Op Molenbeersel neemt afstand in de tweede helft

Hoger Op Molenbeersel voetbal

Verrassing in Zutendaal: Molenbeersel dacht er een prima grasmat aan te treffen, maar dat bleek een akker/moeras te zijn. In de opstelling van HOM waren er opnieuw enkele wijzigingen. Laurens Broekx en Mitchel Ramaekers kwamen terug uit schorsing, Jorn Denier verving hen op het strafbankje.

Het moeilijke veld zorgt er voor dat de duels talrijker zijn dan de doelkansen. Bij de eerste grote mogelijkheid wordt Broekx oog in oog geplaatst met de thuisdoelman, weliswaar in een zeer scherpe hoek. Zijn aflegger gaat net aan de aanstormende Tom Ramaekers voorbij. De wedstrijd glijdt verder en iets voor het half uur plaatst Joren Moons de bal van op de rechterkant netjes in de verste hoek, na afleggen van Ruben Gos: 0-1. Maar lang kan Molenbeersel niet genieten van de voorsprong. Bij de eerste tegenaanval kan een Zutendaalse aanvaller (vanuit buitenspel) gelijkstellen: 1-1. Het doelgevaar van HOM wordt daarna concreter. Zo wordt Laurens Broekx wel (terecht) afgevlagd als hij het leer heerlijk in doel stift. Broekx en Gos stuiten even later beiden op de keeper, na doorsteken van Tom Ramaekers. De mooiste aanval bewaren de bezoekers tot vlak voor rust. Mitchel Ramaekers zet zich goed door op links en bereikt met zijn voorzet de knikker van Tom. Die kopt hem terug voor de pot waar Joren ‘Mossi’ Moons opduikt, maar uit evenwicht de bal net naast tikt.

Na de pauze heeft rood-zwart niet lang nodig om het doel te vinden. Tom Ramaekers tikt de bal voorbij de doelman, tegen de binnenkant van de paal, en net hard genoeg om de bal achter de doellijn in de modder te laten steken: 1-2. Tien minuutjes later pakt Moons uit met een scherpe actie op de rechterflank en een goeie lage voorzet. Broekx schuift aan de tweede paal binnen: 1-3. Vrijwel meteen daarna schakelt Broekx mooi zijn man uit en besluit in één tijd een metertje over doel. Ondertussen is Jasper Javornik Ruben Gos komen aflossen, die lichte hinder had van zijn hamstrings. Maar helaas blijft de invalbeurt van Jasper beperkt tot goed 10 minuten, aangezien ook hij al snel opnieuw last krijgt van die vervloekte hamstrings. Gunther Bongers is zijn vervanger. Een kwartier voor tijd wordt Laurens Broekx gehaakt in de 16. Gertjan Slegers, die samen met Robin Ramaekers alles goed onder controle heeft centraal achterin, steekt het veld over en poeiert de 1-4 op het scorebord. En het wordt opnieuw gevaarlijk als Broekx van op rechts voorzet. Bongers kan er net niet bij, Marco Siborgs aan de 2de paal wel: 1-5. Gunther Bongers krijgt uiteindelijk nog een goeie kopkans op corner van Mitchel Ramaekers, maar de keeper schudt een prima save uit zijn handschoenen. Uiteindelijk een logische en deugddoende zege voor HOM.

Op zondag 18 maart komt leider Bokrijk op bezoek, aftrap om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here