Wagen Jeugdprins Louis I voor Halfvastenstoet voorgesteld (video en foto’s)

Honderden belangstellenden waren vrijdagavond 9 maart naar Heppeneert gekomen om de wagen waarmee Jeugdprins Louis I van Het Heilig Wammes komende zondag door Maaseik zal trekken, te bekijken. Deze traditie is heel belangrijk voor de jeugdprins.

De wagen is versierd met duizenden papieren bloemen. “Dat is een traditie, voor zowel de wagen voor de jeugdprins alsook voor de grote prins”, weet Bèr Boonen van de organisatie.

Jeugdprins Louis I komt uit Heppeneert en is de oudste zoon van Petronella Zelissen en Philippe Locht. De hele gemeenschap heeft z’n beste beentje voor gezet om een mooie wagen te maken. “Ik ben er reuze blij mee”, zo vertelt de jeugdprins die toegeeft vanaf het derde leerjaar al gedroomd te hebben om prins carnaval te worden.

De Halfvastenstoet van aanstaande zondag zal door Grensland Actueel rechtstreeks worden uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here