Boels Ladies Tour 2018 drie dagen in Limburg

 

De Boels Ladies Tour heeft het rittenschema voor de editie 2018 rond. Op een persconferentie in Weert werd bekend gemaakt dat de belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen maar liefst drie dagen in de provincie Limburg neerstrijkt.

Nadat de Boels Ladies Tour op dinsdag 28 augustus is gestart met een openingstijdrit in Arnhem en vervolgens een dag later zowel start als finisht in Nijmegen, wordt op donderdag 30 augustus een rit verreden met start en finish in Gennep. Een dag later rijdt de top van het vrouwenpeloton van Stramproy naar Weert. Op zaterdag 1 september is het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen de start- en finishlocatie van een selectieve etappe. De drie Limburgse etappes hebben allen een lengte van circa 120 tot 145 kilometer.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de gemeenten Weert, Gennep en Sittard-Geleen: “We zijn ontzettend blij dat wij, drie Limburgse steden, etappeplaats mogen zijn tijdens dit topevenement. Samen hebben we de handen ineengeslagen en vertegenwoordigen wij provincie Limburg bij de Boels Ladies Tour. Weert, Gennep en Sittard-Geleen kunnen zich internationaal op de kaart zetten, waarbij we onze gemeenten kunnen afficheren als wielerstad.”

Organisator Thijs Rondhuis zegt namens de Boels Ladies Tour blij te zijn met het stevige Limburgse aandeel in de etappekoers. “Limburg en wielrennen horen onlosmakelijk bij elkaar. Bovendien krijgen wij de kans de veelzijdigheid van de provincie te tonen, door in drie dagen tijd zowel het noorden, midden als zuiden van Limburg aan te doen in de komende editie.

Foto: Georges Deswijzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here