Hoger Op Molenbeersel mag zich eerste ‘hartveilige sportvereniging’ van Kinrooi noemen

Hoger Op Molenbeersel mag zich sinds zondag 18 februari als eerste sportvereniging van de fusie Kinrooi ‘Hartveilige sportvereniging’ noemen.

Trotse voorzitter Peter Nies, bestuurslid Mathy Deben, trainer Jean Van Diepen en supporter en voormalig arbiter Theo Cuypers mochten het label in ontvangst nemen van Anita Flipkens, voorzitter van het Rode Kruis Kinrooi.

Volgens het Rode Kruis Kinrooi is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze in een noodsituatie moeten handelen. “Hartfalen is één van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. In ons land alleen al sterven er gemiddeld 11.000 mensen per jaar aan een hartstilstand. Krijg je geen hulp binnen de 10 minuten, dan loopt het fataal af. Met hartreanimatie (CPR) stijgen de overlevingskansen tot 60 70%. De kennis van CPR is dus onontbeerlijk om meer mensen te kunnen redden. Ook het plaatsen van AED’s -Automatische Externe Defibrillator – doet wonderen. In België zijn er nog niet veel AED’s op openbare plaatsen beschikbaar. In Kinrooi zijn er echter op vele plaatsen aanwezig, daarmee zijn we de meest hartveilige gemeente van België”, aldus voorzitter Anita Flipkens van het Rode Kruis Kinrooi.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here