Wichtervastelaovendjoptocht in Weert

Vastelaovendj maandagmiddag is voor Stadsvastelaovendj vereiniging de Rogstaekers uit Weert traditioneel voor de wichter van Weert. Zodoende trok op 12 februari 2018 de wichter vastelaovendjoptocht door de binnenstad van Weert.

De weergoden waren de deelnemers goed gezind, afgezien van wat korrelhagel bij aanvang liet verder ook de zon zich van zijn beste kant zien. Het in grote getale toegestroomde publiek zag langs de kant een bonte stoet deelnemers met veel mooie en toekomstvolle creaties aan zich voorbij gaan. Voor Jeugdpreens Stef 2e was het zijn hoogtepunt uit zijn preense bestaan. Hij sloot met zijn jeugdraad van Elf vanaf zijn preensewagen de optocht af.

De uitslag van de optocht is volgens de jury dat de felbegeerde Kleine Gouwe Rog gaat naar: Kai van Gansewinkel met zijn motto met Ski – pop- kop. De overige categorieprijzen zijn Zûllevere knoeëk: Montessori Femiêlie met Hieël Motesori baktj …. Wat! en de Broonze bakfiets is voor: V.V. Kroes köp met As eur haor mer good zitj.

Foto’s: v.v. de Rogstaekers Adrie Hendriks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here