Komt er een nieuwe politieke partij op in Maaseik?

Onder de slogan ‘Stem op Maaseik 11.0 want de rest is flauwekul’, proberen 3 kandidaten om voldoende handtekeningen te verzamelen om te mogen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Maaseik.

De inzamelactie vindt vandaag plaats op de Bosstraat voor het hoofdkwartier van de nieuwe partij m.n. De Marathon en daarmee is meteen de toon gezet voor 3 dagen carnaval in Maaseik.

Pieter Ritzen, Johan Fredrix en Ger Rijks zijn 3 vrienden die jaarlijks aan de vooravond van Vastenavond in Maaseik, een ludieke actie organiseren. Dit jaar voor de 11de keer en in carnavalskringen is dat een jubileum. Tel daarbij de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar en het was niet moeilijk zoeken naar een onderwerp voor dit jaar.

De vrienden spreken vandaag voorbijgangers aan met de vraag om hun handtekening te willen zetten onder de programmapunten waarmee de nieuwe partij naar de kiezer wil trekken.
In het oog springend zijn o.a. de organisatie van een tentoonstelling in Maaseik met theezeefjes uit Centraal-Afrika en men wil de smokkel van illegale lucht in fietsbanden tussen Roosteren en Maaseik tegengaan.

Wie alle 11 programmapunten van de partij wil leren kennen – en steunen – kan de hele middag terecht op de Bosstraat in Maaseik en de dagen nadien in café Marathon.

Foto’s: Peter De Bruyn

1 REACTIE

  1. Oh je praat je msk nu echt mooi??msk is mooi.maar absoluut een spookstad,duur, en arrogant,niet open voor nieuwe ideen.dus het wordt tijd te veranderen.ik erger me ontzettend aan deze uitspraken.het lukt niet,als jullie zo doorgaan,wie ik ga kiezen,is toch bullshit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here