Kinrooi kleurt rood, geel en groen met bölkes (video)

In Kinrooi is een vriendengroep elk jaar in touw om met een actueel onderwerp mee te lopen in de stoet. De primeur heeft de groep telkens in de stoet van Kinrooi. Dit jaar was het thema niet zo moeilijk, en koos men voor het Oud Limburgs Schuttersfeest dat op 1 juli in de gemeente Kinrooi gehouden wordt.

“We proberen ieder jaar een thema te kiezen dat betrekking heeft op de regio”, zo vertelt Peter Hoedemakers van de vriendengroep. “Het idee was er dit jaar vrij snel, we zijn er drie weken geleden mee gestart en zijn bijzonder tevreden over het resultaat”, zo vult Jo van Eygen aan.

Speciale aandacht is er voor de teksten die men gebruikt. Daar wordt een hele tijd over nagedacht zodat het exact aansluit op het thema. “Iedereen binnen onze groep weet wat zijn taak is, er zijn enkele schrijnwerkers die het ontwerp realiseren en de anderen doen de zaken om het mooi af te werken”, aldus Peter Hoedemakers.

De vriendengroep, die met zeven bouwers is, heeft de voorbije weken hard gewerkt werken aan de wagen. “Ieder jaar is het supergezellig om dit samen te realiseren. Vorig jaar hebben we meegedaan met een thema rondom de Chinezen die bij FC Maasland NO zouden komen, dit jaar kiezen we dus voor het Oud Limburgs Schuttersfeest dat door de schutters van Sint-Servatius Raam naar Ophoven gehaald is”, aldus van Eygen.

Prins Hendrik Neyens van De Rabbedabbers kwam samen met Vorst Mark Hoedemakers de wagen voordat de stoet van start ging inspecteren. “Mooi gewerkt”, was zijn reactie. De Prins had nog een kleine versnapering voor de bouwers meegebracht zodat de 42ste stoet goed van start kon gaan in Kinrooi.

In totaal deden er 31 groepen mee en acht einzelgängers. De Rabbedabbers geven aan bijzonder tevreden te zijn over de stoet.

Bekijk hier de live-video van de stoet van De Rabbedabbers:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here