Bredere grensoverschrijdende samenwerking

De gemeenten Weert, Cranendonck, Hamont-Achel en Bocholt en de provincies Limburg en Brabant gaan samen optrekken in de ‘Samenwerking Grensgebied de Kempen’. Doel van de samenwerking is om over de landsgrenzen heen binnen de regio te komen tot een afstemming van beleid. Woensdag hebben de zeven partijen hun handtekening onder de samenwerking gezet.

Door een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen op maatschappelijke, infrastructurele, toeristische- en recreatieve projecten wil men tot een gemeenschappelijk en op elkaar afgestemde gebiedsontwikkeling komen. Ook moet het gebied, dat deel van GrensPark Kempen~Broek is, een duidelijker eigen gezicht krijgen. Plannen en beleid aan beide kanten van de grens moeten daarvoor op elkaar afgestemd worden. Duurzaamheid wordt een belangrijk sleutelwoord.

Belangrijke projecten voor de regio de komende jaren zijn het beekherstel, erfgoed, verbetering van de regionale en grensoverschrijdende wegverbindingen, de spoorlijn IJzeren Rijn, natuurontwikkeling en landschapsherstel.

Op het vlak van toerisme streeft de regio naar een betere toeristische en recreatieve infrastructuur bv door het aanleggen van een netwerk van recreatieve wandel-, fiets-, mountainbike-, ruiter- en menroutes tussen een aantal toeristische attractiepunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here