Carnavalswagen in het teken van het Oud Limburgs Schuttersfeest (video en foto’s)

In Ophoven wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van een carnavalswagen die volledig in het teken zal staan van het Oud Limburgs Schuttersfeest dat op 1 juli in dit kerkdorp van de gemeente Kinrooi wordt gehouden. “Het idee om dit thema uit te beelden was er redelijk snel”, zo vertelt voorzitter Valère Renette van De Zweitjatte.

Schutterij Sint Servatius Raam is onder de indruk van het mooie kunstwerk dat door De Zweitjatte gerealiseerd wordt. “Dit is gewoon prachtig. Het leeft enorm binnen de gemeenschap”, aldus René Vouckx, voorzitter van de schutterij.

De Zweitjatte hebben eerdere jaren ook ingehaakt op een lokaal thema dat zich binnen de Gemeente Kinrooi afspeelt. “Vorig jaar hebben we uitgebreid aandacht geschonken aan Agropolis en de yacon”, aldus voorzitter Renette.

De carnavalswagen van De Zweitjatte zal in vele stoeten binnen de gemeente Kinrooi te zien zijn. Het zou natuurlijk mooi zijn, wanneer de wagen tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest op 1 juli ook een prominente plek zou krijgen op het schuttersterrein in Ophoven. “Dat ligt echter niet bij ons maar bij de organisatie”, aldus Valère Renette. “We gaan ons daar hard voor maken, want ik denk dat dit nog nooit eerder is gebeurd, dus een mooie plek bij de ingang zou als een kers op de taart zijn”, zo besluit René Vounckx.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here