Jachthaven De Spaanjerd krijgt nieuw zeilgebouw

Bij Jachthaven De Spaanjerd in Ophoven is men gestart met de bouw van een nieuw zeilgebouw. Het gebouw zal naast de faciliteiten die normaliter bij het gebouw horen, verder uitgerust worden met een multifunctionele ruimte, douches, toiletten en een EHBO-ruimte.

Het nieuwe gebouw is onderdeel van de grote renovatie die eerder door directeur Erik Opdenakker van Marec, gepresenteerd werden.

De bedoeling is om met de komst van het nieuwe gebouw meer zeilwedstrijden en zeilkampen naar de gemeente Kinrooi te halen. “Hierdoor kunnen zelfs wedstrijden van Olympisch niveau naar Kinrooi komen”, aldus Opdenakker.

De nieuwbouw wordt betaald door de provincie Limburg, Sport Vlaanderen en Marec. Radio 2 meldt dat het om een bedrag van 445.000 euro gaat.

Tegen september zou de nieuwbouw klaar moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here