Basisschoolleerlingen in Kinrooi spelen trefbal (video en foto’s)

Gedurende enkele weken wordt er tussen de lagere scholen van de gemeente Kinrooi een inter-scholen toernooi gespeeld. De sport die men speelt is trefbal. Dinsdag 30 januari was de aftrap in de Sporthal van Ophoven.

De leerlingen die met het spel startten, waren van het vierde leerjaar. Naast de gemeente Kinrooi, wordt het spel begeleid door Stichting Vlaamse Schoolsport. “Het is belangrijk dat kinderen leren bewegen. Vandaar dat we niet inzetten op competitie”, aldus Jan Geelen van de stichting.

Dinsdag startten de vierdejaars die verdeeld waren over 16 ploegen op vier speelvelden in de Sporthal van Ophoven.

Gedurende enkele dinsdagvoormiddagen zal er binnen de diverse leeftijdsgroepen van de basisscholen in de gemeente Kinrooi trefbal worden gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here