Alle kernen van Maaseik zijn voor Jan Creemers even belangrijk

Levensloop 2017 kanker

Tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2 vertelde burgemeester Jan Creemers van Maaseik dat alle kernen van het grondgebied van de Stad Maaseik hem even lief zijn. De burgemeester fêteerde de programmamakers met Maaseiker Knapkook en wijn uit Aldeneik. “U bent de eerste burgemeester die dat doet”, klonk het complimenteus.

Maaseik heeft de laatste jaren te kampen met leegstand. “We hebben in dit kader enkele projecten gerealiseerd, door renovaties uit te voeren. We zijn nu door de Provincie Limburg geselecteerd om deel te nemen aan het project ‘Het DNA van Maaseik’, te onderzoeken”, aldus burgemeester Creemers. “Kloosterbempden ligt wel uit het centrum, maar is wel sterk verbonden met dat centrum. Ik denk dat het belangrijk is om een goede invulling telkens te bekijken zodat er op trends geanticipeerd kan worden”, zo vervolgt de burgemeester van Maaseik.

Het parkeerprobleem werd ook aangehaald. “Het parkeren op de markt speelt al vele jaren. We bekijken dit uiteraard”, aldus Jan Creemers.

De deelgemeenten Opoeteren en Neeroeteren wordt door burgemeester Creemers als belangrijk ervaren. “We zitten nog altijd met perikelen rond de fusie van de Maaslandse gebieden en de Kempische gebieden. Onze gemeentelijke geografische structuur is hier ook debet aan, maar we vergeten de dorpen absoluut niet”, zo meent de burgemeester die de nieuwbouw in Opoeteren, de zaalstructuur en de sporthal in Neeroeteren als voorbeeld aanhaalde.

Ook het natuurgebied rondom het voormalige motorcrossterrein werd aangehaald. “Men is nu bezig met Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek om te kijken om hier educatieve projecten te kunnen ontplooien. Dit doen we samen met Duinengordel om ook hun hier een plek in te laten nemen”, zo vertelde de burgervader.

Na 18 jaar is het genoeg geweest voor Jan Creemers. “Als je in de politiek beweert dat jonge mensen kansen moeten krijgen, moet je dat ook in de praktijk brengen.” De burgemeester hoopt meer tijd vrij te maken voor andere zaken. “Ik ben lijstduwer en als men mij stemmen genoeg geeft wil ik graag als raadslid actief blijven”, zo besluit de burgemeester van Maaseik.

1 REACTIE

  1. Zozo zeg, voor Jantje zijn alle kernen even belangrijk? Natuurlijk Jantje. En wie dat niet geloofd maken de tsjeven wel iets anders wijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here