Realistisch toneelstuk in Neeroeteren (video en foto’s)

Een toneelstuk dat als rode draad een realistisch beeld heeft, dat is het nieuwste stuk van Toneelgroep Moed en Eendracht, een onderdeel van Koninklijke Harmonie De Voortgang Sint-Cecilia uit Neeroeteren. Voor de voorstellingen die vanaf 26 januari lopen, wordt momenteel hard gerepeteerd. Het toneelstuk is gekozen door de spelers zelf.

Sinds begin september zakken op maandag en woensdagavond dan ook een tiental actrices en acteurs van de toneelgroep Moed en Eendracht af naar lokaal Plattenhof voor hun wekelijkse repetities van de komedie ‘Vruiwliej gezocht’: een komedie van John Bouwe in een bewerking en regie van Pascal Janssen.

“Ik heb de spelers zelf gevraagd wat voor stuk ze wilden spelen, en daar is dit stuk uit gekozen”, zo vertelt de regisseur.

De insteek van het toneelstuk is semi-realistisch: Na de vrijwillige fusie van o.a. Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek en Overpelt-Neerpelt worden alle gemeenten met minder dan 26.000 inwoners door de federale overheid verplicht om te fusioneren met een andere gemeente. Om dit te voorkomen, bedenkt burgemeester Jan Creemers een plan om het aantal inwoners te vermeerderen: alle vrijgezellen moeten een lief zoeken.
Zo ook de gebroeders Geron, drie vrijgezellen die in Neeroeteren een garage runnen. Na een advertentie op het internet dienen Annabel en Lydia zich aan als huwelijkskandidates voor Rik en Karel, de oudste broers. Maar hoe zit het met Bert, de jongste? En wat met buurvrouw Marij die wel eens komt helpen in het huishouden en haar dochter Nele? En de andere buurvrouw Jeanne en haar ietwat simpele dochter Tieneke?

De voorstelling zal doorgang vinden op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari, vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in het cultureel centrum van Neeroeteren. De voorstelling van 3 februari is al helemaal uitverkocht.

Kaarten in voorverkoop zijn te bekomen bij ’t Krantje, Oud Oteren, drankenhal Erlingen en de toneelspelers alsook online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here