60ste Colora opent de deuren in Bree

Bree en omstreken kan sinds deze week zijn verfplannen flink wat kracht bijzetten. Een nagelnieuwe Colora – de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints – opent er de deuren. De 60ste colorawinkel.

In een gelegenheidsinterview vertelt commercieel directeur van Colora, Ivo Bossuyt, over de bloeiende levensloop van colora. Van 1981 naar 2018. Van Brugge naar Bree. En over het geheim van de toverformule. “Bree wordt uitgebaat door Kris Peter Follon. En met hem kiezen we voor de zestigste keer voor een lokale uitbater. Die zeer persoonlijke, lokale aanpak is iets waar we altijd trouw aan blijven.”

En de jongste Colora zal de merkbelofte op dag één al waarmaken. “We kennen Kris Peter al lang. Hij levert al 5 jaar topwerk als colora coach. Voor meer dan 30 filialen. Maar een eigen colora was echt zijn roeping. Hij zal er zijn hart en ziel in leggen,” vertrouwt Ivo Bossuyt ons toe. Follon is stevig verankerd in zijn regio en heeft binnen de sector eigenhandig een indrukwekkend netwerk uitgebouwd. “Dat gedreven ondernemerschap is precies wat we zoeken,” aldus Bossuyt.

Wat Colora steeds aantrekkelijker maakt, is eigenlijk vrij duidelijk. Eén blik op het heldere logo op de gevel: Colora, de verfwinkel. Een kijkje door de grote, inspirerende etalageruiten. Het voelt gewoon lekker. En stap je binnen, dan wéét je het: hier vind ik mijn droomkleuren. Je komt in een oase van rust en inspiratie terecht. Wat ronddwalen. Je ogen de kost geven. En wil je het wat laten bezinken? Dan zak je even weg in een fauteuil en blader je wat door inspiratieboeken.

“Maar er is meer dan dat,” gaat Ivo Bossuyt verder. De aangename, klantvriendelijke winkelinrichting weerspiegelt vooral de essentie van Colora. “Advies is hét sleutelwoord. Dat is nog steeds de kaart die we in 1981 getrokken hebben. En dat besef was er al in de jaren ’70. Bij de overname van Huis Bossuyt in Waregem, de speciaalzaak van mijn groottantes. Klanten willen op een deftige manier bijgestaan worden. En met ons sterk product en het woord advies hebben we in 1981 onmiddellijk een unieke positie verworven ten opzichte van de doe-het-zelfketens.” De familie Bossuyt – BOSS paints is nog steeds een familiebedrijf – heeft het woord verfadvies een heel nieuw betekenissenspectrum gegeven. En ze heeft al die betekenissen vorm gegeven binnen Colora. Van inspiratie, technisch verfadvies en workshops tot kleuradvies in de winkel én aan huis.

En wat brengt de toekomst? “We moeten nog meer omnichannel werken,” zegt Ivo Bossuyt. “De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij of zij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar moeten wij, zeker als Colora, aan tegemoet komen. Zowel offline als online.”

En vooral trouw blijven aan de eigen identiteit. “Ik ben ervan overtuigd dat we de succesformule verder moeten uitdiepen. De persoonlijke, lokale aanpak en onze ijzersterke formule zijn de yin en yang van Colora,” aldus Bossuyt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here