Meer aandacht in Weert voor mensen met beperking

Vorig jaar heeft het Platform Gehandicapten Weert haar activiteiten beëindigd. PGW zette zich jarenlang in Weert in voor de integratie van gehandicapten en voor een betere toegankelijkheid van Weert voor mensen met een beperking. Door het ontbreken van voldoende vrijwilligers moest het PGW de activiteiten stopzetten.

Een van de bestuursleden van het PGW heeft nu het initiatief genomen om een nieuwe stichting ‘Toegankelijk Weert’ op te richten. De stichting gaat knelpunten aanpakken die mensen met een beperking in Weert op het gebied van fysieke toegankelijkheid ondervinden. Ook gaat Toegankelijk Weert zich inzetten voor de integratie van mensen met een beperking. Concrete plannen zijn er ook al. Zo gaat de stichting gastlessen op (basis)scholen geven om jongeren bewust te maken van wat het betekent om met een beperking te moeten leven. Verder worden in samenwerking met de horeca braillemenukaarten gemaakt.

Op de langere termijn wil de stichting, samen met de gemeente Weert, de uitrol van Agenda 22 aanpakken. Agenda 22 is een actieplan gebaseerd op een in 2006 afgesloten VN-verdrag dat landen en gemeenten verplicht te zorgen dat mensen met een (functie)beperking gelijkwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here