Radio Monza medio januari op twee frequenties

Radio MonzaRadio Monza uit Kinrooi zal midden januari 2018 op twee FM-frequenties te horen zijn. De zender kreeg bij de onlangs gehouden nieuwe frequentie-indeling van mediaminister Sven Gatz de honorering voor een tweede frequentie.

“Naast de bekende 106.5 MHz in Kinrooi krijgen we ook de beschikking over de FM-frequentie 105.6 MHz in Maaseik”, zo reageert voorzitter Pierre Christis van de radiozender. Vele radiozenders reageerden eerder ontzet over de nieuwe plannen van de mediaminister omdat de nieuwe verdeling voor extra kosten zoals auteursrechten en zenders, zou zorgen. Hierop gaf de minister aan dat de herverdeling er gekomen was om een leefbaarder klimaat voor de lokale radiozenders te geven.

Het toekennen van de radiofrequenties gebeurde door een openbare inschrijving. Op het kavel van Radio Monza schreef naast deze zender niemand anders in, zodat het kavel automatisch naar de zender uit Kinrooi ging. Andere zenders kregen te maken met een commissie die de dossiers van de aanbieders ging vergelijken.

“Wij maken vooralsnog gebruik van de plek waar de zender in Maaseik tot voor enkele dagen terug nog opgesteld stond”, aldus Christis. Op de frequentie in Maaseik werd tot voor kort het signaal van ketenzender Family Radio uitgezonden. Dit deed men vanaf het dak van het oude ziekenhuis in Maaseik.

Een ander belangrijk punt bij de herverdeling was het brengen van lokale informatie. “Dit doen we door éénmaal per maand een informatief programma van een uur te brengen”, zo besluit voorzitter Pierre Christis van de zender.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here