Crosscircuit Neeroeteren met de grond gelijk gemaakt

In Neeroeteren is men gestart met de afbraak van het crosscircuit van Waterloos. Het crossterrein was in het verleden het uithangbord van Neeroeteren maar het werd tien jaar geleden al gesloten, na klachten van buurtbewoners.

Het Hof van Beroep in Antwerpen besliste enkele jaren geleden al dat het natuurgebied, waarin het circuit ligt, in zijn oorspronkelijke staat hersteld moest worden. De motorcrossvereniging trok nog naar Cassatie maar kreeg ook daar ongelijk. Begin dit jaar werden de vlaggenmasten en reclameborden al opgeruimd. Nu heeft een aannemer de gebouwen gesloopt.

Laurent Delbroek van MC Maasland: “De aannemer is enkele dagen geleden begonnen met de afbraak van het hoofdgebouw, de cafetaria en de wasstraat. Alles moet weg anders moeten we een dwangsom betalen.” Voor het crosscircuit aangelegd werd, zou er op die plek een stort geweest zijn. Maar volgens Delbroek is tijdens de afbraak geen afval gevonden.

Met de afbraak komt nu een definitief einde aan de juridische procedure. De leden van MC Maasland zijn gelaten: “We hebben er alles aan gedaan om een oplossing te vinden voor het circuit en dat is niet gelukt. Het circuit is ook al 10 jaar dicht. We hebben de verschillende uitspraken van de rechter gehad, van eerste aanleg tot hof van beroep en Cassatie. We hebben ons erbij neergelegd.”

Foto: Jo Damiaens

5 REACTIES

  1. Met geen pen te beschrijven ben zelf bij het grote feest van legende motorcross Stefan Evers geweest echt een grote corrupte bende moeten zichzelf schamen daar is echt een topsport veel respect voor al die grote namen in de cross en overal het zelfde geluid overlast wat een zielige lui maken alles kapot die sport verdiend Vele malen meer als heel die mensen zogenaamde ambtenaren die de hele dag er een grote bende van maken is en moet een volksfeest blijven niks mooier dan dit motorcross wordt in België kapot gemaakt op deze manier gr peter

  2. nu kan er wel een voetbal stadion komen met elke week een paar vechten de fans misschien zitten de buurt bewoners daar wel op te wachten .
    heeft de politie ook meer werk en dat is natuurlijk veel beter dan een paar motorrijders die alleen maar lawaai maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here