Elektrificatie Mol-Hamont volgend jaar

Station HamontDe elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont, waarvoor geld vrijgemaakt is, zal komend jaar opgestart worden. Als alles volgens planning verloopt, moet dit tegen september 2020 klaar zijn.

Er is door de Federale en de Vlaamse regering geld vrijgemaakt voor de ontdubbeling en de elektrificatie van de 2 spoorlijnen tussen Mol en Limburg. In totaal gaat het vanuit Vlaanderen over 155 miljoen euro.

Vervolgens wordt ook het spoor tussen Weert en Hamont geëlektrificeerd. Den Haag trekt hier geld voor uit, zo is te lezen in het regeerakkoord van Rutte III.

In totaal is hier een investering van ruim twintig miljoen euro voor nodig. De provincie en de gemeente Weert hadden al zes miljoen euro toegezegd. Met de aanleg is het mogelijk om personentreinen te laten rijden tussen Weert en Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here