Weert wil flitspalen op deel Maaseikerweg binnen de Ringbaan

Flitspaal cameraOp het stuk van de Maaseikerweg tussen Ringbaan en spoortunnel in Weert wordt vaak harder gereden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/h. Dat leidt tot onveilige situaties vooral wanneer er veel fietsende scholieren onderweg zijn. Iedere dag maken zo’n 2.000 scholieren van deze route gebruik. Om de snelheid van het gemotoriseerde verkeer terug te dringen, wil Weert langs de Maaseikerweg nu fitspalen laten plaatsen.

De Maaseikerweg is de gebiedsontsluitingsweg voor Weert-Zuid naar Stramproy en richting Weerter binnenstad. Iedere dag maken ruim 9.000 motorvoertuigen, waarvan bijna 400 vrachtwagens en bussen, van de weg gebruik. Het is bovendien een rechte, lange weg die uitnodigt tot hard rijden. Uit metingen is gebleken dat de gemiddelde snelheid van alle motorvoertuigen hoger ligt dat de maximum toegestane snelheid van 50 km/h.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here