Weert verkoopt grond voor herbouw Alleveerekapel

StramproyDe gemeente Weert verkoopt een grondstrook op de hoek Veldstraat Spinstraat in Stramproy aan de Stichting Heyerkapel. De stichting Heyerkapel houdt zich bezig met het behoud van kapellen, wegkruisen en andere kleinschalige religieuze monumenten binnen de gemeente Weert.

Op de grondstrook op de hoek van de Veldstraat Spinstraat in Stramproy wil Heyerkapel de Alleveerekapel gaan herplaatsen. Het kapelletje is omstreeks 1880 gebouwd langs een zandpad achter de boerderij Alleveere die op de hoek van de Veldstraat en Spinstraat stond. Het kapelletje dat was toegewijd aan de heilige Drie-Gezusters werd in 1953 gesloopt.

In de tweede helft van de 19e eeuw verspreidde zich de devotie van de heilige Drie-Gezusters vanuit België naar Limburg en Noord-Brabant. Bij het kapelletje werd vroeger op zondag het rozenkransgebed gebeden. In 1953 werd het kapelletje, dat beschadigd was, door de toenmalige bewoner van boerderij Alleveere afgebroken. De boerderij zelf moest circa 20 jaar later wijken voor een nieuwbouwwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here