Beter openbaar Wifi netwerk voor Weerter binnenstad

In de binnenstad van Weert bestaat sinds april 2014 een operationeel openbaar Wifi-netwerk. Weert wil, na klachten over de stabiliteit en dekkingsgraad, het netwerk verbeteren en optimaliseren. Het karwei moet voor maart 2018 zijn afgerond.

Bij de aanleg van het binnenstad Wifi netwerk is gebruik gemaakt van zogenaamde accespoints. Dat zijn zenders die verbonden zijn met het internet van de ondernemers of de eigenaren van het desbetreffende pand waaraan deze zender is bevestigd.

Door de jaren heen zijn er echter, door verhuizingen of bedrijfsbeëindiging, gaten in de dekking van het netwerk ontstaan. Waardoor de kwaliteit van de verbinding verslechtert of de verbinding zelfs helemaal wegvalt.

Naar aanleiding van deze klachten over plaatselijke slechte verbindingen, is onlangs de dekkingsgraad opnieuw onderzocht en geïnventariseerd. Hieruit is gebleken dat aanpassing en verbetering van het netwerk noodzakelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here