Hinder door sneeuwval

In de regio vindt er enige hinder vanwege de sneeuwval plaats. Naast de vele sneeuwpret die beleefd wordt, door met de slee erop uit te trekken, hebben op verschillende plekken de hulpdiensten meer werk te doen.

Bij Vakantiepark Weerterbergen in Weert hebben enkele bomen het begeven. Deze vielen door het gewicht van de sneeuw omver of braken af. Hulpdiensten waren snel ter plekke.

Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren laat weten dat het stevig kan gaan waaien in de loop van de middag, met rukwinden tot 80 km/uur, mogelijk zelfs meer. “Pas voor middernacht zal de wind gaan luwen”, aldus de weerman.

In de loop van de nacht naar maandag stroomt er weer koudere lucht binnen. De wind valt dan ook grotendeels weg. Mogelijk kan er zodoende regionaal mist gevormd worden. Het gaat dus erg snel op de weerkaarten. Maandag kan er zeer veel neerslag vallen, mogelijk deels onder de vorm van sneeuw of smeltende sneeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here