Schartschot grensbuurtsportdiensten Maaseik – Echt-Susteren (video)

De Stad Maaseik en de gemeente Echt-Susteren gaan nauwer samenwerken op het gebied van sport. Het lokale sportaanbod zal op deze wijze versterkt worden en er wordt een gericht aanbod aan specifieke doelgroepen gestart. Dit kadert in de Buurtsportdienstenfilosofie.

Woensdag 6 december werd het startsein gegeven, symbolisch op de grens, bij de Pater Sangersbrug.

“We gaan vaak voor samenwerking kijken naar een verder gebied aan onze zijde van de grens, terwijl heel dicht in de buurt allerlei zaken gezamenlijk kunnen worden opgepakt”, zo reageert wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren. “We bieden diverse zaken aan, heel laagdrempelig, voor de inwoners, die veelal aan de grens wonen en op die manier dus niet ver hoeven te gaan”, zo vult Schepen Myriam Giebens van de Stad Maaseik aan.

In maart 2016 is er al een ontmoeting geweest tussen de seniorenclub van Neeroeteren en die van Echt. “We gaan er werk van maken dit contact te intensiveren, sportbreed”, aldus de Schepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here