Boeiend boek over crash Lancaster in Hunsel (video)

In de nacht van 20 op 21 juli 1944 kwam een Lancaster neer aan de rand van Hunsel. Op 4 mei 2009 is bij het gebied, nabij de Schansstraat een monument onthuld voor de gevallen bemanningsleden van deze Lancaster ME 858 van het 514 squadron. Inmiddels is er een tweede boek over deze gebeurtenis uitgekomen.

Na het succesvolle eerste boek uit de Lancasterreeks (ontsnappingroutes) wordt nu het boek Lancester ME858 crash gepresenteerd door de Heemkundekring Hunsel.

Dit boek verhaalt over vliegveld Waterbeach waarvan de Lancaster vertrok voor de fatale vlucht. De bemanningsleden worden uitvoerig aan de lezer voorgesteld. De historie geeft een toelichting op de productie van het vliegtuig en de ondernomen vluchten. Het hoofdstuk crash beschrijft de gebeurtenissen voorafgaande aan de vlucht gevolgd door de aanval uit het donker.

Ooggetuigenverslagen en het thuisfront in angst geven een indringend beeld van de gevolgen. Ten slotte is in het boek aandacht besteed aan de onthulling van het monument ter nagedachtenis aan de bemanningsleden.

Lancester ME858 is een flink boek met harde kaft, telt 300 pagina’s en meer dan 500 illustraties. Diverse niet eerder gepubliceerde gegevens maken het boek extra bijzonder. Niet alleen vormt dit boek een hommage aan de bemanningsleden die in Hunsel het leven lieten, het geeft tevens een heldere blik op de toenmalige oorlogsvoering in de lucht.

Het boek is vanaf nu te koop. Bestellen kan via de website van Heemkunde Hunsel voor 32 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here