Picknickplaats Opoeteren biedt mooi samenspel (video)

Feest in de bossen bij Opoeteren. Donderdag 30 november werd een nieuw rustmoment geopend, bij de Berkendijk. Het project dat een samenwerking is van de Stad Maaseik, de Provincie Limburg, Duinengordel en Onderwijsinstelling Mosa-RT is, verbindt de Duinengordel met Nationaal Park Hoge Kempen.

“Als stadsbestuur hebben we de perfecte partner in Scholengemeenschap Mosa-RT gevonden”, zo vertelt schepen Raf Didden van de Stad Maaseik.

Het ontwerp stelt een streepjescode voor, die met zorgvuldigheid in het schoolgebouw in Maaseik gemaakt werd en naderhand naar Opoeteren werd getransporteerd. “We hebben bewust een idee uitgewerkt dat transporteerbaar was, zodat we het op de school konden maken”, aldus architect Niels Calicchia.

De kosten van 12.000 euro zijn voor de helft gedragen door de Stad Maaseik en de andere helft door de Provincie Limburg, de uitwerking geschiedde door de leerlingen van Mosa-RT. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd een bord onthuld die bij de plek komt te hangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here