Leerlingen en stadsbestuur planten eerste Klimaatboom in Stad Bree (video en foto’s)

Leerlingen van de MOS-raad van Basisschool ‘Don Bosco’ uit Gerdingen hebben met burgemeester Liesbeth Van der Auwera en Schepen Mario Knippenberg van de Stad Bree een eerste klimaatboom aangeplant. Dit was de start van enkele bomenprojecten en plantacties in de stad.

De boom werd vrijdag 24 november in de Wijkstraat geplant en vormt de start van enkele bomenprojecten en plantacties in de stad.

Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de klimaatopwarming schade aan ecosystemen, economie en levenskwaliteit, maar ook op lokaal vlak merken we verandering zoals stijgende temperaturen, heftige stortbuien met lokale wateroverlast, langere droge periodes voor de landbouw,…

De stad Bree ondertekent de engagementsverklaring ‘Ruimte voor Bomen’ en zal in samenwerking met Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen effectief bomen aanplanten in de openbare ruimte.
Bomen hebben heel wat positieve functies op vlak van klimaat, biodiversiteit, gezondheid,…

De klimaatbomen geven de stad een extra duwtje in de rug om de CO2-uitstoot terug te dringen en het klimaat te verbeteren. Ze dragen bij aan een gezond woon-, werk- en leefklimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here