Zussen van Susteren bakken laatste kermisfrietjes

Al sinds 1968 is frietkraam Van Susteren een vaste waarde op Limburgse kermissen. Bij diverse kermissen in de regio waren ze jaar na jaar van de partij. Maar na bijna 50 jaar hard labeur, was het dinsdagavond 24 oktober op de kermis in Hamont voor de zussen de allerlaatste keer. Het schepencollege van Hamont-Achel maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer frietjes van Van Susteren achter de kiezen te slaan.

Het was een familietraditie: decennialang reisde de familie Van Susteren onze provincie af om frietjes te verkopen op lokale kermissen. Het begon met opa Van Susteren, maar later stonden de drie zussen Jeanne, Palmyre en Anita achter de frietketel. Na verloop van tijd waren zowel de zussen als de lekkernijen die ze bakten overal bekend, iets wat vaak tot ellenlange wachtrijen aan het frietkraam leidde.

Aan alle mooie liedjes komt een echter einde, zo ook aan dat van frietkraam Van Susteren. De zussen stoppen ermee. Al blijven de liefhebbers van kermisfrietjes niet op hun honger zitten; een overnemer belooft de zaak met evenveel passie verder te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here