OLS-stuurgroep rekent op 1000 vrijwilligers (video)

In Ophoven werd zaterdagavond 14 oktober een receptie gehouden voor het winnend zestal dat namens Schutterij St.-Servatius Raam het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Tijdens deze bijeenkomst werd de optochtroute en het OLS-terrein gepresenteerd evenals het nieuwe logo.

Voor deze receptie werden naast de 150 schutterijen ook een afvaardiging van elke Kinrooise verenigingen uitgenodigd die talrijk aanwezig waren. “De verenigingen hebben we zeker nodig om het OLS op 1 juli volgend jaar te doen slagen. Er zullen om en nabij de 1.000 vrijwilligers nodig zijn”, aldus Jo Brouns, voorzitter van de Stuurgroep OLS 2018.

OLS-President Ger Koopmans heeft vertrouwen in de organisatie. “Als ik zie wat er door de stuurgroep en het gemeentebestuur op korte tijd al gerealiseerd is, dan zie ik dit met vertrouwen tegemoet. Het is dan ook niet de eerste keer dat er in de gemeente Kinrooi een Schuttersfeest georganiseerd wordt”, zo vertelt hij.

De OLS-route werd zaterdagavond aan de aanwezigen voorgesteld. Aan het einde van de Hoverhofweg zal aan de rechterkant het feestterrein komen. Van daaruit zal ook de optocht vertrekken. Die gaat onder andere via Hoverhofweg – Leustraat – Bongertestraat
– gemeenteplein – De Belder – Dikke Linde – Honsdries – Reystraat.

Daarnaast werd het voorlopige ontwerp van het OLS logo door René Vounckx van Schutterij St,-Servatius Raam gepresenteerd, waarbij de O voor Ophoven staat, de groene L het groene karakter van de gemeente Kinrooi voorstelt en de kronkelende blauwe S de Maas die de tussen de beide Limburgen ligt, situeert. “Het logo wordt de komende weken nog verder gefinetuned”, zo vertelde hij tijdens de receptie.

Vele afvaardigingen van schutterijen en verenigingen kwamen naar de receptie en spraken ook uit om een helpende hand toe te steken. “De kracht van vrijwilligers is van belang voor het welslagen, maar daar gaan we zeker in slagen”, zo besluit stuurgroepvoorzitter Jo Brouns.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here