Europees avontuur Achilles Bocholt eindigt in Finland

Het is de heren van handbal Achilles Bocholt niet gelukt om bij Cocks de voorsprong uit de heenwedstrijd te verzilveren met kwalificatie voor de volgende ronde. Bocholt, zonder Wertelaers en Leroy, hield in de beginfase gelijke tred met de Finse ploeg, die uit de heenwedstrijd precies had geleerd om het tempo in de wedstrijd te drukken.

Roel Valkenborgh opende de score en Andreas Kittel neutraliseerde de tegentreffer, maar bij 1-2 was het de laatste keer dat Bocholt voorsprong had. Ronnberg scoorde er twee voor de Finnen en Evert Kooijman maakte gelijk; dat waren alle doelpunten in de eerste tien minuten.

Veel aanvallen van Bocholt waren net niet. Het was maar omdat de dekking goed stond met een goede Bjorn Alberts -twee geneutraliseerde strafworpen- erachter, dat Bocholt nog tot 9-8 mee kon via Damian Kedziora en Roel Valkenborgh.

De laatste tien minuten van Bocholt waren zeer rommelig en de lokale keeper groeide in de wedstrijd, terwijl aan de overkant Cocks vlot de netten vond op linkeropbouw en de cirkel.

Bocholt eindigde zo de eerste helft met 11 doelpunten tegenover 17 voor de Finnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here