Kwartiermakers op scholen Oeterveld en De Wissel Neeroeteren

Een heel belangrijk doel van leesbevordering bij kinderen is om ze te laten ervaren dat lezen hun vele leuke en ontspannende momenten kan bezorgen. Vandaar dat de leerkrachten van de scholen Oeterveld en De Wissel in Neeroeteren regelmatig allerlei nieuwe initiatieven nemen op het gebied van leesbevordering. Een van die initiatieven heet: ‘Kwartiermakers’. Alle kinderen mogen op hetzelfde moment iedere dag een kwartier vrij lezen in een zelfgekozen boek. Ondertussen leest de leerkracht zelf ook mee.

Aan de eersteklassertjes wordt voorlopig nog voorgelezen. Later zullen zij ook zelf boekjes mogen lezen. Vanaf het tweede leerjaar voorzien ze voorlees- en leestijd. Leesbeleving en leesplezier zijn noodzakelijk om een betere leesvaardigheid te bekomen.

Met een hogere leesvaardigheid worden bovendien ook andere vakken toegankelijker en kunnen kinderen hun talenten nog beter ontwikkelen. De leerlingen reageren alvast heel enthousiast op dit nieuwe project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here