Kinrooi doet mee aan de Nacht van de Duisternis

Gemeentehuis Kinrooi

De gemeente Kinrooi doet op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde mee aan de 22ste Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 14 oktober blijft het ’s avonds donker in de gemeente Kinrooi.

Vanaf 19.00 uur zal de straatverlichting enkel branden op nachtregime. De klemtoonverlichting van het gemeentehuis en de hoofdbibliotheek zal uitzonderlijk dan ook gedoofd worden.
De initiatiefnemers van de Nacht van de Duisternis willen duidelijk maken dat Vlaanderen niet rationeel omspringt met verlichting.

De openbare ruimte wordt te veel en te fel verlicht, is een standpunt van de organisatoren van deze nacht. “We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen vandien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijdt eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling”, aldus een woordvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here