Poolse dieven ontmaskerd door schoenafdruk

Bij de rechtbank in Tongeren zijn drie Polen veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan zes met uitstel, en een boete van 800 euro, omdat vastgesteld is dat zij meerdere diefstallen gepleegd hebben in de grensstreek. De bewijslast kwam van een inwoner van Kinrooi die een inbraak op film had vastgelegd.

In april van dit jaar verbrijzelden de Polen de deur van een woning in Kinrooi om hun slag te slaan. Een alerte getuige filmde dit met zijn dashcam en verwittigde de politie. Later werd hun geseind voertuig, waarin tal van gestolen goederen lagen, onderschept in As. Een duidelijke schoenafdruk aan de woning in Kinrooi nam alle twijfels weg. Hun auto, een Peugeot 407, werd verbeurd verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here