Hoger Op Molenbeersel nestelt zich in de Top 5

Hoger Op Molenbeersel voetbal

Na de midweekse zege bij Neeroeteren FC ging het 1ste elftal van Hoger Op Molenbeersel tegen de Zwaluwen van Wiemismeer op zoek naar een 6 op 6.

De mannen van Molenbeersel hadden duidelijk geen zin om veel woorden vuil te maken aan Wiemismeer. Al in de derde minuut slaagt Tom Ramaekers er in om de 1-0 binnen te prikken: zijn vijfde goal van het seizoen. De bezoekers kunnen daar aanvankelijk niet veel tegenover plaatsen. Na een kwartier belandt een afvallende bal na corner wel in de voeten van een bezoekende aanvaller, maar die besluit verbouwereerd naast. Wat dan volgt zijn enkele enorme kansen op de 2-0. Eerst is er een goede aanval die via Laurens Broekx, Sander Truijen en Tom Ramaekers naast het doel eindigt.

Twee minuten later is Laurens op weg naar de 16, maar hij wordt net genoeg gehinderd om goed te kunnen afwerken. Bijna aansluitend stuurt Jorn Denier Laurens opnieuw weg. Zijn bal belandt bij Jasper Javornik, wiens poging door een bezoekende verdediger met veel kunst- en vliegwerk uit het lege doel wordt gehouden. Maar Hoger Op geeft niet af. Laurens vindt Sander aan de linkerkant, die Jorn ziet staan in de kleine baklijn, maar de bal belandt net achter hem.

Ondertussen valt er aan de overkant weinig gevaar te noteren, maar met de rust in zicht moet Bart Pouls toch nog eens aan de bak. Eerst op een botsende bal uit de tweede lijn en nadien ook op de rebound van een aanstormende spits. Het is dan nog altijd maar 1-0 en dus probeert HOM nog voor de koffie een tweede te maken. Maar zowel de tandem Jorn-Tom als het trio Jasper-Laurens-Sander kunnen de netten niet bol zetten.

Rood-zwart komt met dezelfde intenties uit de kleedkamer. Jasper loodst Laurens door de bezoekende defensie, die de doelman uitschakelt en de oververdiende 2-0 binnen’hakt’. Laurens kan even later zijn tweede maken, maar zijn schot zeilt hard naast. De thuisdefensie geeft weinig weg, maar na een uurtje spelen kan Wiemismeer vanuit buitenspel toch tegenscoren: 2-1 en zo zitten de Zwaluwen terug in de match. Het gevolg is een 20-tal minuten nagelbijten voor de Biëselse supporter. Sander pakt nog wel uit met een uitstekende actie op zijn linkerflank, en een doelpunt van Broekx wordt terecht afgekeurd voor buitenspel, maar Wiemismeer dreigt eveneens met een afgeweken bal. De ingevallen Marco Siborgs kan de bezoekende doelman ook niet verschalken, maar in minuut 80 is het een andere invaller, Brandon Steijvers, die voor de geruststellende 3-1 zorgt: Jorn Denier steekt de bal mooi tussendoor naar Brandon, die beheerst in de verste hoek plaatst.

De veer is dan gebroken bij de bezoekers en HOM krijgt nog kansen op een ruimere zege. Zo kan een sterke Mitchel Ramaekers, vlak voor affluiten, de bal na een corner net niet aan de juiste kant van het net koppen.

Molenbeersel verslaat Wiemismeer dus met 3-1, pakt 6 op 6 en nestelt zich in de top 5 van 4de provinciale C.

Op zondag 17 september mag Hoger Op Molenbeersel het thuis opnemen tegen Wijshagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here