Dialoogavond ‘Is dit nu de Islam’ in Maasmechelen

Gemeente Maasmechelen jeugddienst sportdienst kadaster vredegerecht

“Is dit nu de Islam”, vragen mensen. Die terroristen die onschuldigen doden: zijn zij de Islam? Zijn het de sjiieten van het Assad-regime of de soennieten van de Syrische ‘rebellen’? Of zijn het de miljoenen moslims die in vrede met elkaar en met andersgelovigen of niet-gelovigen (willen) leven?

Gentenaar Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’, een islam die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Met dat ideaal werkt hij als imam en als voorzitter van het platform van de Vlaamse imams. Tevens gaat hij als coördinator van het Netwerk Islamexperten, in samenwerking met het departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegen. Hij zal een voorstelling geven in het Cultureel Centrum van Maasmechelen, dinsdag 26 september vanaf 20.15 uur.

Benhaddou spreekt over extreme islam en zijn terroristische uitwassen en hoe je die concreet kan bestrijden. Hoe je jongeren weg kan houden van radicalisering. En hij houdt een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, where east meets west.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here