Klinische Oncologie Zuyderland naar Sittard-Geleen

Zuyderland Sittard hal

De verpleegafdeling (klinische) Oncologie bij Zuyderland is vanaf maandag 11 september volledig gecentraliseerd op locatie Sittard-Geleen. Op die dag verhuist de verpleegafdeling Longoncologie als laatste onderdeel vanuit locatie Heerlen. Dat brengt een aantal veranderingen met zich mee.

Oncologische spoedpatiënten kunnen vanaf maandag alleen nog terecht op de Spoedeisende Hulp (SEH) van locatie Sittard-Geleen. Hier vinden ook de poliklinische spreekuren van oncologen en hemato-oncologen plaats.

Eerder is op Oost 53 van locatie Sittard-Geleen al het Oncologisch Dagcentrum geopend, waar alle poliklinische chemo- en immuuntherapiebehandelingen plaatsvinden. Onderzoeken en ondersteunende zorg wordt zoveel mogelijk verricht op beide locaties, om de (reis)belasting voor patiënten zo laag mogelijk te houden.

De gehele verpleegafdeling Oncologie bestaat uit:
– Oncologische chirurgie (Oost 51)
– Longoncologie (Oost 51)
– Oncologie Interne Geneeskunde (Oost 53)
– Oncologisch Dagcentrum (Oost 53)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here