Eénrichtingsverkeer bij werken Weerter- en Stramproyerweg in Bocholt

Eerder werd al bekend dat de werken aan het fietspad en de afwateringsgoot langs de Weerter- en de Stramproyerweg in Bocholt onverwacht langer zullen duren dan gepland. De ondergrond bleek immers uit papzand te bestaan, waardoor de klinkers wegzakten. Uit meldingen van buurtbewoners en vaststellingen van politie en technische dienst blijkt dat de werken het verkeer toch wel fel hinderen. Vooral de situatie op de Stramproyerweg baart zorgen omdat tegenliggers er zich moeilijk kunnen kruisen.

Om veiligheidsredenen heeft het schepencollege na overleg met de politie beslist om tot het einde van de werken éénrichtingsverkeer op te leggen in het deel van de Strampoyerweg waar de werken plaatsvinden.

Concreet is er éénrichtingsverkeer vanaf de splitsing met de Weerterweg tot aan het T-kruispunt met de Kreyelerstraat (ter hoogte van Stramproyerweg 64). Je mag dus inrijden vanaf de Weerterweg, maar niet vanuit de andere richting.

Vanuit de zijstraten (Paulsenstraat, Leunenstraat, Jennenstraat, Kakebeekstraat) mag je enkel nog in de richting van Nederland de Stramproyerweg oprijden (en niet meer in de richting van Bocholt)! Naast het éénrichtingsverkeer beperken we het doorgaand verkeer tot ‘enkel plaatselijk verkeer’.

Voor het verkeer in de richting van Bocholt wordt er een omleiding opgezet via de Stramproyerweg, Napoleonsdijk, Kakebeekstraat en Weerterweg. Een alternatieve omleiding kan gevolgd worden via de Kreyelerstraat, onder de brug door en zo via de oude Weerterweg naar de Hamonterweg (N76).

Zonder verdere tegenslagen, zullen de werken eind september voltooid zijn. Het éénrichtingsverkeer, ‘enkel plaatselijk verkeer’ en de omleiding zullen zo lang van kracht zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here