Zuyderland 4 zaterdagen open

zuyderland ziekenhuis

Als extra service naar patiënten gaat Zuyderland de laatste drie maanden van dit jaar vier zaterdagen open. Tweemaal in Heerlen en tweemaal in Sittard-Geleen. Dat heeft de Raad van Bestuur, samen met het Medisch Specalistisch Bedrijf, besloten. Het ziekenhuis wil zo de toegangstijden verkorten voor poliklinieken en OK, alsmede wachtlijsten wegwerken.

‘Op dit moment zijn onze toegangstijden poliklinieken te hoog. Wij willen de service aan onze patiënten verbeteren en hebben daarom met alle vakgroepen afgesproken de toegangstijden zo kort mogelijk te houden. De medewerkers plannen we in op basis van vrijwilligheid en we hebben artsen verzocht ook hieraan mee te werken’, aldus David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur

De aangekondigde maatregelen omvatten ook het maximaal vullen van de capaciteiten (OK en poliklinieken) gedurende de week. Zuyderland draait de komende maanden dan ook meer dagdelen polikliniek en plant extra OK- programma’s. Jongen: ‘We willen onze patiënten niet langer dan nodig laten wachten. Dus: kortere wachttijden voor operaties en verrichtingen zoals scopieën en slaaponderzoeken.’

Op de geplande zaterdagen (7 oktober Sittard-Geleen, 4 november Heerlen, 18 november Heerlen en 2 december Sittard-Geleen) zijn alle poli’s geopend. Tevens vinden dan extra operaties plaats van onder andere laag complexe ingrepen. Zuyderland is dan volledig in bedrijf als tijdens een doordeweekse dag met dagverpleging, polikliniek, MRI, laboratorium en endoscopiekamers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here