St.-Laurentiuskerk in Hamont beter verlicht

Voortaan is de torenspits van de St-Laurentiuskerk in Hamont-centrum weer beter verlicht. De verlichting van toren, spits en uurwerken werd vorig jaar vernieuwd maar het resultaat was niet helemaal zoals verhoopt.

Daarom verzocht het stadsbestuur Infrax om de lichtprojectoren beter af te stellen, zegt schepen Guy Joosten. Dat gebeurde deze week alvast langs 2 zijden van de toren. Het resultaat is merkelijk anders dan voorheen. Het opzet is namelijk dat de toren en de spits ook ‘s avonds in het oog springen als je Hamont-centrum binnenkomt.

Binnenkort krijgen de twee andere zijden van de toren eenzelfde ‘make-over’ zodat de aanstraling helemaal netjes afgewerkt is. “De St-Laurentiuskerk is immers een waardevol monument voor onze stad en verdient dus ook tijdens de avond de nodige aandacht,” aldus Joosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here