Evaluatie buslijn in Stramproy

Arriva trein bus vervoer

Begin dit jaar kreeg men in Nederlands-Limburg te maken met een nieuwe exploitant van het openbaar vervoer in Limburg. Arriva ging dit voor zijn rekening nemen. Daardoor zijn er diverse kleinere en grotere aanpassingen gemaakt in het dienstrooster en de routes. Voor de buslijn 74 in Stramproy had dat ook de nodige gevolgen. Er vervielen twee haltes (Rust in Rooj en de grens). Ook veranderde de route, die nu via de Wilhelminastraat rijdt. De avondbus rijdt langer en de tijden sluiten anders aan.

Met Arriva is in een gesprek in december 2016 afgesproken dat na een half jaar de situatie nog eens met de Dorpsraad van Stramproy bekeken zou worden, en verbeterpunten aangebracht kunnen worden. Dat overleg is nu gepland op 28 september. De Dorpsraad van Stramproy gaat nu inventariseren of er bouiten de opmerkingen die men reeds heeft, nog vragen en opmerkingen bij inwoners zijn, zodat men dit mee kan nemen.

2 REACTIES

 1. Ik ga tegenwoordig meestal met de auto naar Eindhoven want de busrit naar NS station Weert is dan wel korter geworden maar vervolgens moet ik daar bijna 20 minuten wachten op de trein. OV duurt daardoor 63 minuten en met de auto ben ik er op 30 a 35 minuten (als ik voor 6:30u vertrek).

 2. Klopt dat wel?

  Lowie schrijft dat hij 20 minuten moet wachten op de trein, de NS heeft toch 2 treinen meer ingezet op het traject Maastricht-Amsterdam !
  Bovendien is het waardeloos dat de bus niet meer tot de grens rijdt.
  Dat geeft voor kinderen in de winter en voor mensen zonder eigen vervoer, toch aansluiting naar Stramproy!
  Ook het zorgcentrum heeft profijt van bus-stop.
  Die Arriva is al even beroerd dan de busmaatschappij van voorheen.
  De studenten die naar Maaseik gingen voor hun opleiding, hadden destijds ook het nakijken.
  Waardeloos beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here