Evaluatie buslijn in Stramproy

Arriva trein bus vervoer

Begin dit jaar kreeg men in Nederlands-Limburg te maken met een nieuwe exploitant van het openbaar vervoer in Limburg. Arriva ging dit voor zijn rekening nemen. Daardoor zijn er diverse kleinere en grotere aanpassingen gemaakt in het dienstrooster en de routes. Voor de buslijn 74 in Stramproy had dat ook de nodige gevolgen. Er vervielen twee haltes (Rust in Rooj en de grens). Ook veranderde de route, die nu via de Wilhelminastraat rijdt. De avondbus rijdt langer en de tijden sluiten anders aan.

Met Arriva is in een gesprek in december 2016 afgesproken dat na een half jaar de situatie nog eens met de Dorpsraad van Stramproy bekeken zou worden, en verbeterpunten aangebracht kunnen worden. Dat overleg is nu gepland op 28 september. De Dorpsraad van Stramproy gaat nu inventariseren of er bouiten de opmerkingen die men reeds heeft, nog vragen en opmerkingen bij inwoners zijn, zodat men dit mee kan nemen.

Volg en Like ons

één reactie

  • Lowie schreef:

    Ik ga tegenwoordig meestal met de auto naar Eindhoven want de busrit naar NS station Weert is dan wel korter geworden maar vervolgens moet ik daar bijna 20 minuten wachten op de trein. OV duurt daardoor 63 minuten en met de auto ben ik er op 30 a 35 minuten (als ik voor 6:30u vertrek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *