Kadee Tongerlo ‘vliegt’ het nieuwe schooljaar in

‘Kadee Airlines’ is het jaarthema voor 2017-2018 in basisschool Kadee van Tongerlo. En dat was vrijdag 1 september duidelijk te zien en te ervaren op de speelplaats.

Ieder jaar staat er een interessant thema centraal. Na ‘Inside out’ van vorig jaar, werd er dit jaar gekozen voor het thema ‘Kadee Airlines’, gebaseerd op het liedje van K3. In juni zullen zeker alle leerlingen meer weten over vliegtuigen en de luchthaven, maar ook over de vele landen die ze dit jaar gaan bezoeken.

Het was druk op luchthaven Kadee in Tongerlo. Aan de balie, waar elke leerling een boarding pass kreeg, was een tijdje lang file wegens een technisch defect aan de metaaldetector. Maar het personeel van Kadee had er snel een oplossing voor gevonden. De piloot en de stewardessen verwelkomden de reizigers van dit schooljaar. De metaaldetector had goed zijn werk, maar er werden geen ongeoorloofde voorwerpen gevonden. Enkele stewardessen controleerden het gewicht van de boekentassen. Ook hier waren geen overtredingen. Op de speelplaats lieten de leerlingen een foto maken in een ‘oldtimer’. De stemmen van de Kadeekes en hun ouders werden vaak overstemd door de gierende straalmotoren van opstijgende vliegtuigen. Je waande je echt op een luchthaven.

Na het welkomstwoord van de directie dansten alle Kadeekes samen op het bekende liedje van K3. Daarna werden de leerlingen van het eerste leerjaar plechtig met een haag verwelkomd. Ook de andere klassen werden vlot naar hun stoel in de cabine begeleid, terwijl de startprocedure in de cockpit op volle toeren draaide. De reis kan beginnen …

Foto’s: Mieke Lempens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here