Douanekantoor in Kessenich heeft mooie tentoonstelling

Kessenich grens

In totaal 44 Limburgse gemeenten stellen gezamenlijk 44 monumenten open op zondag 10 september. Het project ‘Dit zien wij’ sluit aan bij de tentoonstelling van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium rond de Duitse glasnegatieven uit 1914-1918. 44 Gemeenten selecteerden een beeld van Limburgs bouwkundig erfgoed rond WO I. Wat blijft er nog over van deze gebouwen? Hoe zijn deze veranderd? Het is te ontdekken op 10 september, waarbij men in Kessenich het voormalige douanekantoor kan bezoeken.

Het voormalige douanekantoor op de grens met Nederland kan geschiedenis vertellen. Vlak voor het gebouw liep de tramlijn, die tijdens WO I werd afgeschaft. Op de sporen werden stenen gegooid en aan het douanekantoor werd een grote poort geplaatst als één van de twee openingen (ook in Molenbeersel) in de elektrische draad. Na de functie als tramhalte kreeg het gebouw de functie van douanekantoor. De evolutie van het gebouw kan men ontdekken in de tentoonstelling ‘Douanekantoor belicht’. Het is ook mogelijk door een gids een en ander verteld te krijgen, om 14.00, 15.00 of 16.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen terecht tussen 13.00 en 18.00 uur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here