Uitslaande stalbrand in Ophoven

Brandweer Maaseik

In Ophoven heeft de brand in een varkensstal vele varkens het leven gekost. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 augustus rukte de brandweer van Maaseik uit naar de brand op de Maasveldweg in Ophoven. Omstreeks 4.00 uur werd door de bewoner de brand in het voorste compartiment van zijn varkensstal opgemerkt.

Het vuur kon zich snel via het dak verspreiden maar doordat de brandweer er op tijd bij was, werd een verdere overslag naar de achtergelegen stallen voorkomen. Hoeveel varkens de brand met zware rookvorming niet overleefd hebben is onbekend.

Agenten van de Politiezone Carma hebben de straat afgesloten tijdens de bluswerkzaamheden omdat het brandende dak was gemaakt van golfplaten van eterniet.

Volg en Like ons

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *