Uitslaande stalbrand in Ophoven

Brandweer Maaseik

In Ophoven heeft de brand in een varkensstal vele varkens het leven gekost. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 augustus rukte de brandweer van Maaseik uit naar de brand op de Maasveldweg in Ophoven. Omstreeks 4.00 uur werd door de bewoner de brand in het voorste compartiment van zijn varkensstal opgemerkt.

Het vuur kon zich snel via het dak verspreiden maar doordat de brandweer er op tijd bij was, werd een verdere overslag naar de achtergelegen stallen voorkomen. Hoeveel varkens de brand met zware rookvorming niet overleefd hebben is onbekend.

Agenten van de Politiezone Carma hebben de straat afgesloten tijdens de bluswerkzaamheden omdat het brandende dak was gemaakt van golfplaten van eterniet.

14 REACTIES

 1. Te belachelijk voor woorden al die branden waarbij dieren omkomen. Wanneer worden er eens stevige maatregelen genomen? Of zijn dierenlevens mss geen levens?

 2. Vreselijk! Voor degene wat het ook zo erg vinden… Wij houden morgen een wake. Om aandacht te vragen voor meer veiligheid in stallen. Meer info :
  https ://m.facebook.com/events/298281277248206?ref=m_notif&notif_t=like

 3. Nederland een klein land met het hoogste aantal stalbranden, hoeveel meer dieren moeten er omkomen, voordat er werkelijk iets gedaan gaat worden? Dieren hebben net zoals mensen ook gevoel, denk daar maar eens over na!

 4. Zie net dat het in Belgisch Limburg is, dit maakt het natuurlijk niet minder erg! Snap no steeds niet hoe het kan dat er zoveel stalbranden zijn? Hoe komt dit? Geloof er niet in dat de branden worden veroorzaakt door bijvoorbeeld muizen, anders zouden er door heel Europa in ouden wijken continue woonhuizen afbranden en dat is niet het geval, mocht er een huis afbranden om die reden waren er allang maatregelen getroffen! Zolang dieren worden gezien als producten, zal er weinig veranderen!
  Dit is de schaamteloosheid voorbij!!

 5. Hoe onmenselijk kan je zijn! Hoe durven jullie mensen die je NIET kent én die ALLES voor hun dieren doen zo te beoordelen! Het maakt me woedend dat zogenaamde ‘vreedzame’ acties zo haatdragend zijn! En doe aub geen uitspraken van zaken waar je geen verstand van hebt. Het is triestig dat er zo wordt gesproken over mensen die nu zó in de put zitten, en dat jullie hier dan ook nog zo een leedvermaak op hebben..

 6. Ik vind dat Anne groot gelijk heeft.
  Dit zijn mensen die dag in dag uit steeds met hun dieren bezig zijn.
  Ook al is het voor consumptie.
  Het geeft jullie dus niet het recht om blindelings te reageren.
  Dit zijn drama’s voor de dieren en ondernemers/boeren die dagelijks met die varkens bezig zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here