Open Monumentendag laat twee monumenten in Oudsbergen zien

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan men twee historische gebouwen in Oudsbergen op een heel bijzondere manier leren kennen. De voormalige Commanderij van de Duitse Orde in Gruitrode en de Sint-Lambertuskerk in Opglabbeek werden geselecteerd voor het project ‘Dit Zien Wij’ en zetten op zondag 10 september hun deuren van 13.00 tot 18.00 uur. open. De toegang is gratis.

‘Dit zien wij’ is een project van de provincie Limburg dat aansluit bij de tentoonstelling van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium rond de Duitse glasnegatieven uit 1914-1918. Alle 44 Limburgse gemeenten selecteerden één foto van Limburgs bouwkundig erfgoed uit de periode rond WO I.

Centraal staat de vraag: wat blijft er vandaag over van deze gebouwen en welke veranderingen hebben zij tot vandaag ondergaan? Tijdens Open Monumentendag kan men het ontdekken en zetten alle 44 monumenten in Limburg hun deuren open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here