Grensoverschrijdend tegen de eikenprocessierups

De provinciebesturen van beide Limburgen en Antwerpen werken aan een gezamenlijk project rond de bestrijding van de eikenprocessierups, dat ze bij Europa gaan indienen. In september komen ze opnieuw samen.

Het is de bedoeling om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Want het gebruik van bestrijdingsmiddelen, zelfs biologische, heeft ook nadelen. Uit onderzoek blijkt dat in het kerngebied waar eikenprocessierupsen zich manifesteren, er een duidelijke afname van de biodiversiteit en van de vitaliteit van de zomereiken optreedt.

Rupsen, die elk jaar de bomen kaal vreten of de bestrijding van die rupsen kunnen een medeoorzaak zijn. De eikenprocessierups in onze streken wordt al ruim tien jaar bestreden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here