Pas op met verkopers aan de deur

Vandaag zijn er bij de Politiezone Maasland meldingen binnengekomen van een leurder/deur-aan-deur-verkoper in de omgeving van Dorne. De politie wil inwoners in de regio hiervoor waarschuwen. Dankzij alerte inwoners konden twee colporteurs opgepakt worden.

Meestal schuilt hier geen gevaar in, maar er zijn ook enkelen met kwade bedoelingen (oplichting, diefstal, …). Indien u twijfelt of ongerust bent, kan u steeds de ‘101’ bellen. Voel je ook nooit verplicht om iets te kopen, hoe opdringerig ze ook mogen zijn”, aldus een woordvoerder van de Politiezone Maasland.

“Let altijd goed op als je iets koopt. Ga nooit zomaar een contract aan, zonder je goed geïnformeerd te hebben. Onderteken ook nooit iets aan de deur zonder zekerheden. Laat ook nooit de deur van je huis openstaan, als je naar binnen moet om iets te gaan halen”, zo wordt vervolgd.

Tip: je kan ook een sticker op de deur hangen, als je geen deur-aan-deur verkoop wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here