Kookworkshop met courgette

Het is volop zomer, de tijd voor de courgette. Deze veelzijdige groente komt aan bod op dinsdag 15 augustus bij de derde Kookworkshop Seizoensgroente Zomer uit het project ‘Meer Weten over Gezond Eten’ bij Botel Ophoven. De avond start om 19.00 uur.

De vier seizoenen staan centraal en vormen de basis van vier praktische kookworkshops waarbij Kinrooise streekgroenten volop aan bod komen. Na een korte toelichting over de seizoensgroenten door lokale telers en praktische tips van groentechef Katy van Kookatelier De Kombuis gaat men zelf aan de slag.

In de derde workshop gaan de deelnemers aan de slag met de zomergroente courgette. Van ontbijt, lunch, tussendoortje tot compleet diner. De courgette is een veelzijdig groente die op verschillende manieren verwerkt kan worden. Na een korte uitleg door een lokale Velt-teler, koken de deelnemers er lustig op los.

En uiteraard proeven de deelnemers van al dat lekkers. Er wordt een volledige maaltijd bereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here