Koninklijke onderscheiding voor Nobert Nozy

Zaterdag 15 juli ontving Norbert Nozy uit handen van burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd na afloop van zijn afscheidsconcert als chef-dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn uitgereikt. Van 2004 tot 2017 was Nobert Nozy chef-dirigent, artistiek eindverantwoordelijke en muzikaal leider van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarvoor zette hij zich in als dirigent van Harmonie St. Michaël Thorn van 1983 tot 1985.

Robert Nozy heeft de Belgische nationaliteit. Het komt niet vaak voor dat deze hoge onderscheiding wordt uitgereikt aan een buitenlander. Robert Nozy heeft in de loop der jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw, instandhouding en het niveau van de blaasmuziek- cultuur in Nederland, België en ook in Europa.

Hij is een veelgevraagd jurylid bij provinciale wedstrijden, nationale en internationale concoursen zoals het WMC in Kerkrade en het Certamen Internacional de Bandas de Musica Ciudad de Valencia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here